“Kirjoittaminen on suvutonta lisääntymistä.”   – Eeva Kilpi

“Kutsumuksesi on siellä̈, missä̈ taitosi kohtaavat maailman tarpeet.” – Aristoteles

 

Johanna Maria Davies on valtiotieteiden maisteri ja kirjailija. Virtuous Arts:in kautta hän auttoi ihmisiä toteuttamaan unelmiaan eri elämänalueilla (fyysinen, psyykkinen, henkinen). Nyt hän kirjoittaa muun muassa artikkeleita (Lue esimerkiksi Kuninkaallinen vastaanotto) ja blogeja (Enjoying the Joy ja Rakkaustanssi). Näiden lisäksi on valmistunut esikoisromaani “Apsara’s Dance“, jonka keskeisiä aiheita ovat rakkaus, luovuus ja hengellisyys. “Apsara’s Dance on koskettava kertomus elämästä, ilosta, rakkaudesta ja etsimisestä. Se kertoo henkisestä kasvusta ja yhteyden löytämisestä. Ja elämän tanssista. Miksi kävellä, kun voi tanssia?” Elokuussa 2015 ilmestyi hänen ensimmäinen elämänhallintaopas “Lighten Up To Be Enlightened!“. Seuraavaksi ilmestyi rakkausnovellikokoelma “Meal of Love“.

Tilaa tästä ilmainen uutiskirje, jotta saat inspiraatiota ja erikoistarjouksia.

 

Kirjoittamisen lisäksi Davies on toiminut puhujana, NLP coachina ja sekä tanssi- että joogaohjaajana, sillä hänelle on tärkeää huomioida ihminen fyysisenä, psyykkisenä ja henkisenä kokonaisuutena. Inspiroidu alla olevista kirjoituksista.

 

Tässä juttu Johannasta blogisarjassa: INSPIROIVAT NAISET

“Mikä tekee joistain ihmisistä erityisen inspiroivia? Mistä he saavat intonsa ja palonsa siihen, mitä tekevät? Miksi niin usein varsinkin me naiset olemme kateellisia toisten menestykselle ja jopa onnellisuudelle? Mitä asialle voisi tehdä?” Lue lisää täältä.

Ja tästä pääset lukemaan Johannan uutta suomenkielistä blogia: Elämän koskettama.

 

KUKOISTUSMENTALITEETTI

Monet tietävät, että ihmiset koostuvat kehosta, mielestä ja sielusta. Harvat kuitenkin pohtivat, saati sitten hoitavat, sieluaan päivittäin. Tärkeintä kukoistusmentaliteetin aktivoimiselle kuitenkin on, että löydämme oman jumalaisen olemuksemme, jota ei mielen selviytymiseen liittyvät pelot kosketa. Kun saamme kokemuksen omasta jumalaisesta luonnostamme, rakastumme itse itseemme ja ymmärrämme, ettei muutos pysty tuhoamaan ikuista olemustamme. Silloin kykenemme rakastamaan myös muita ihmisiä ja elämää, sekä löydämme oman paikkamme maailmassa. Rakkauden voima avaa ovet myös kehon ja mielen unelmaelämään. Lue lisää: Aktivoi kukoistusmentaliteettisi.

 

SIELUN LENTO UNELMIIN

Hyvät matkustajat, minulla on ilo toivottaa teidät lämpimästi tervetulleiksi tälle Mariposairin henkiselle lennolle. Mariposa tarkoittaa perhosta espanjaksi ja toiveeni on, että kuoriudutte matkan aikana koteloistanne ja alatte liihottaa hetkestä toiseen kauniina uniikkeina perhosinanne.

Lue Lisää: Sielun lento unelmiin

 

POSITIIVINEN RAUHA

Martti Ahtisaari oli ensimmäinen suomalainen, jolle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto Oslossa vuoden 2008 lopussa. Oli hienoa kuulla Ahtisaaren korostavan, että naisten panos rauhan rakentamiselle on ratkaiseva. Lue lisää Debatin 06/2008 artikkelistani: Positiivinen rauha.

 

HYVETAITEET

Lue juttuni hyvetaiteista. “Hyvä taiteilija on taitelija, joka omistaa taiteelle keskeiset hyveet. Hyvä taide on taidetta, joka tukee hyveissä kasvamista. Hyveiden, taiteiden ja niiden suhdetta käsittelevä artikkeli haastaa populaarit näkemykset taiteesta.”

 

SOPIVASTI PUHDAS

Olen aina rakastanut puhtautta. Rakastan uimista, kylpemistä, suihkussa käyntiä sekä raikasta juomavettä. Rakastan yksinkertaista sisustusta ja tyhjää tilaa. Rakastan hiljentynyttä mieltä ja puhdasta omaatuntoa. Selkeyttä ja johdonmukaisuutta. Toimintaa, jolla on puhtaat motiivit.

Kun valmennan ihmisiä, haluaisin aloittaa kuvainnollisesti pesemällä heidät. Pesemällä pois elämän aiheuttamat tahrat, kivut, elämäniloa vaikeuttavat oletukset ja pelot. Sen jälkeen haluaisin kastaa heidät pyyteettömään rakkauteen, joka vahvistaisi heidät toimimaan rakentavalla tavalla – tavalla joka lisäisi sekä heidän että maailman aitoa iloa ja sallisi heidän elävän täydessä potentiaalissaan sydämessään nöyrinä.

Koko artikkeli löytyy täältä.

 

RAUHAN KIELI
Ohessa on kirjoittamani artikkeli kommunikaation merkityksestä rauhan aikaansaamiseksi. Artikkeli julkaistiin oheisessa NNKY:n viimeisessä Näky-lehdessä 2007 otsikolla ‘Kirahvikieli, rauhan kieli’. Artikkeli löytyy sivulta 16.

 

HENKISET LAIT MAAILMANPOLITIIKASSA

“omistautumiseni Totuudelle on tuonut minut politiikan maailmaan; ja voin sanoa ilman minkäänlaista epäröintiä ja silti hyvin nöyränä, että ne, jotka sanovat, ettei politiikalla ole mitään tekemistä uskonnon kanssa eivät tiedä, mitä uskonto tarkoittaa.” (Gandhi 2003, 403.) Kiinnostuin uskonnon ja politiikan suhteesta opiskeluaikanani. Ajattelin, että kaikkitietävältä Jumalalta, jos keltä, saamme parhaat vastaukset myös maailmanpolitiikan ongelmien ratkaisuun. … Näkyvän Naisen sivu 12

 

LUKUTAIDOTTOMALLA ON NAISEN KASVOT

Suomalaisille luku- ja kirjoitustaito tuntuvat itsestäänselvyyksiltä, mikä ei ole ihme, sillä Suomessa tilastojen mukaan kaikki yli 15-vuotiaat ovat luku- ja kirjoitustaitoisia. Maailmalla se ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön UNESCOn kansainvälisen tilastoinstituutin, UIS:n, mukaan kaikista maailman yli 15-vuotiaista 774 miljoonaa, joista 64 % on naisia, kärsii lukutaidottomuudesta.

Tämä lukutaidottomuuden sukupuolittuneisuus näkyy myös Espanjassa, jossa lukutaidottomia naisia on noin prosentin verran miehiä enemmän. Luvun arvioisi suuremmaksi, kun katsoo ympärilleen marraskuun lopulla Etelä-Espanjassa sijaitsevassa Perianan kylässä, jossa vietetään vuosittain kansainvälistä lukutaitoa juhlistavaa päivää (día internacional de la alfabetización de adultos).

Lue lisää Näkyvän Naisen 1/2009 sivulta 8.

 

HYVEPOLIITIKKO

Hyveet ja politiikka – onko niillä jotain yhteistä? Alexandre Havardin, Euroopan johtajuuden kehittämiskeskuksen (the European Center for Leadership Development) johtajan, mielestä ne ovat – tai niiden tulisi olla – saman kolikon kaksi puolta. Toisaalta hyveet “pakottavat” ihmisen jossain määrin yhteiskunnalliseen osallistumiseen, toisaalta politiikka ilman hyveitä on ajanhukkaa tai pelkkää oman edun tavoittelua.

Johtajuudessa, myös poliittisessa johtajuudessa, on kyse luonteenpiirteestä, ei muodollisesta asemasta. Havardin mukaan kaikki ovat jossain määrin johtajia omassa elämässään. Niin koti-isä kuin koulunopettajakin ovat johtajia. Meiltä kaikilta odotetaan selkeää visiota omalle elämällemme, joka siitä seuraavan toiminnan kanssa vaikuttaa moniin meidän ympärillämme.

Yhdysvallat valitsivat itselleen tänään 5.11. uuden presidentin, joka omasi piirteen, joka häiritsi monia äänestäjiä. Barack Obama on ihonväriltään tumma. Martin Luther Kingin unelma kävi toteen, kun enemmistö amerikkalaisista valitsi uuden presidentin hänen luonteensa, ei ihonvärin, perusteella.

Lue koko artikkeli joulukuussa 2008 ilmestyneen Dooriksen sivulta 4.

 

VARJOJA AURINKORANNIKON YLLÄ

Lue artikkelini rikollisuudesta Etelä-Espanjassa Olé-lehdestä 9/09.

Varjoja Aurinkorannikon yllä

 

JOOGA JA NAISET

Joogan voi määritellä muun muassa itsehoitomenetelmäksi hyvän terveyden saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Jooga on erityisen hyödyllinen harrastus naisille, sillä se auttaa hormonitasapainon saavuttamisessa naisen jokaisessa elämänvaiheessa. Säännöllinen joogan harrastaminen auttaa pääsemään eroon kuukautisia edeltävästä väsymyksestä ja masennuksesta, lievittäen myös itse kuukautisista johtuvia vatsa- ja alaselkäkipuja. Jooga on erinomainen kumppani raskauden aikana ja auttaa niin ikään lempeästi palautumaan raskaudesta. Hengitysharjoitukset ja jooga-asanat tulevat tarpeeseen myös vaihdevuosien aikana. Lue lisää  Näkyvästä Naisesta 6/2008, sivulta 5.

 

TÄYDELLISEN NAISEN MUOTOKUVA

Lue artikkelini Pyhästä Teresasta Näkyvän Naisen 4/2008 viimeisellä sivulla.

 

SUURI RAKKAUS KIRJALLISUUTEEN

 

Tämä rakkaus alkoi ennen kuin itse sitä tajusin. Jumala varmaan laittoi sen sisälleni ennen syntymistäni. Hän taisi antaa äidilleni vinkin siitä, sillä äiti luki minulle jatkuvasti, kirjan toisensa jälkeen. Ahmin satuja kuin suklaata. Muistan Grimmin veljekset, Veljeni Leijonamielen, Ihmemaa Ozin ja monet muut. Sitten alkoi seikkailu Viisikon kera. Adrian Molen salainen päiväkirja, Keskuspuiston yksinäinen, Abiturientti. Kaikki kelpasivat. Rakastin kaikkia kirjoja, toisia vain enemmän. Dalai Laman sanoin, minun rakkauden ympyräni oli laajentunut äärimmilleen. Rakkauteni kirjallisuutta kohtaan oli ehdotonta ja se kattoi kaikki kohtaamani teokset. Pystyin aina näkemään jotain hyvää lukemissani kirjoissa. Kaikki puhuivat minulle jostain ja koskettivat minua jollain tavalla. Jumala puhuu, kun vain kuuntelemme.

Ensimmäinen syvä rakkaus syttyi Thomas Mannin “Taikavuoren” parissa. Syy rakkauteen oli varmasti kiintymys, storgy kuten kreikkalaiset asian ilmaisisivat. Tämä rakkauden muoto saa alkunsa huomaamatta, ajan kuluessa. Tuhatsivuinen “Taikavuori” vei nuorukaisen ajasta pitkän pätkän. Toisaalta, kai siinä jo alkumetreissä jokin ihastus syntyi, joka sai lukijan innolla ahmimaan loputkin ajatukset ja sanat. Alkoiko kiinnostukseni lääketieteeseen ja psykiatriaan tämän kirjan lukemisesta, vai saiko luontainen kiinnostukseni minut rakastumaan tähän teokseen. Olemme taas perimmäisten filosofisten kysymysten äärellä. Kumpi oli ensin, muna vai kana? …

Pariisissa luin Stendhalin “Le Rouge et le Noir” romaanin. Toinen sielunveli oli löytynyt. Vuosia myöhemmin, kun aloin itkeä Vatikaanin taidemuseossa, ystäväni kertoi, että sama oli käynyt herra Stendhalille Firenzessä. Liian paljon taidetta, jota ei ehdi sulattaa, aiheuttaa tämän ns. Stendhalin syndrooman. Ehkäpä olenkin Stendhalin reinkarnaatio? Miehiä, miehiä. Enkö ole koskaan rakastunut naiskirjailijoiden teoksiin? Totta kai minä pidin Jane Austenista ja Virginia Wolfista, mutta ne eivät kuitenkaan löytäneet tietään sinne kaikkein syvimpään pisteeseen sydämessäni. Ehkä luin ne väärään aikaan. Eeva Kilven runot, ne vihdoin koskettivat. Ehkä suomalaiset naiset ovat jollain tavalla maskuliinisempia kuin brittisisarensa, tai ehkä se on vain se kulttuuriperintö, joka koskettaa. Olen viihtynyt hyvin myös Eppu Nuotion, Virpi Hämeen-Anttilan ja Anja Snellmanin teosten parissa. Ei, ei se ole kulttuuriperintö, mikä koskettaa, se on persoonallisuus.

Seuraavaksi rakastuin näet Yhdysvalloissa asuvaan Venäjältä kotoisin olevaan naiseen: Ayn Randiin. Hänen teoksensa “Atlas Shrugged” johdatti minut hengellisten kirjojen makuun. Modernit amerikkalaiset hengelliset romaanit avasivat uusia mielenkiintoisia ajatuskulkuja vuosien päästä. Näistä mainittakoon James Redfieldin “The Celestine Prophecy” ja sen jatko-osa “The Tenth Insight” kuin myös David Gregoryn “A Dinner with a Perfect Stranger” ja “A Day with a Perfect Stranger”. Sitten löysin taas uuden sielunveljen Euroopasta: Herman Hessen. “Narkissos ja kultasuu” käsitteli elämänvalintoja ja persoonallisuuksia mukaansatempaavalla tavalla. “Arosusi” kiehtoi niinikään psykologisuudessaan. Eniten kuitenkin olen pitänyt Hessen “Siddharta” romaanista. Unohdin melkein George Orwellin (ja varmaan monen muunkin)! Hänen “Animal Farm” on nyt siis mielestäni kirja, jolla on paras tietämäni lopetus. “1984” on hyvä yhteiskuntakriittinen kirja, mutta hieman masentava. “Keep the Aspidistra Flying” on loistava satiiri taiteilijaksi ryhtymisestä ja luokkaeroista. Sen lukeminen ällötti jossain vaiheessa, mutta loppu oli suhteellisen piristävä, mikä varmasti paljastaa minut piiloporvariksi. Yhteiskunnalliset kysymykset tulivat mukaan taas Dostojevskin kautta. Hän ravisutti minua ja muistutti minua siitä, kuinka paljon tätä maailmaa pitää vielä parantaa. Paulo Coelho sen sijaan näytti kuinka viihdyttävää maailmanparantaminen on – sen täytyy lähteä yksilön aidosta sisäisestä halusta elää tämä elämä täysillä. Coelhon “Alkemisti” kosketti parikymppistä Johanna Mariaa, nyt kolmekymppisenä pidän kaikkein eniten romaanista “Eleven Minutes”, joka on ihana muistutus siitä, että romantiikka ei koskaan katoa maailmasta, vain meidän kykymme nähdä sitä voi kokea kolauksia.  …

Lue juttu kokonaisuudessaan täältä.

“Herättyäni sinun vieressäsi katselen kuinka aamuaurinko kultaa kirjahyllysi lattiasta kattoon enkä yhtäkkiä enää tiedä kumpaa rakastan: sinua vaiko kirjojasi. Rakkaani, uskalla tuntea minut, anna arvo tälle tunnustukselle.” – Eeva Kilpi

“Mistähän syystä minä oikein kannatan demokratiaa, enemmistön valtaa,

kun itse tulen kuitenkin aina kuulumaan vähemmistöön: kummallisiin.”

– Eeva Kilpi

 

MUKAAN POLITIIKKAAN

Haluan elää vapaiden ihmisten yhteiskunnassa. Haluan tuntea enemmän ihmisiä, joiden unelmat toteutuvat ja jotka ovat siten onnellisempia. Haluan omalta osaltani auttaa ihmisiä ymmärtämään oman potentiaalinsa ja mahdollisuutensa oman elämänsä suhteen. Siksi lähdin mukaan politiikkaan.

Uskon yhteiskunnan mahdollistamiin tukijärjestelmiin, mutta uskon niihin vain turvaverkkona, joiden olemassaolon turvin unelmiaan tavoittelevat ihmiset uskaltavat ottaa riskejä. Haluan elää yhteiskunnassa, jossa ihmiset uskaltavat hypätä tuntemattomaan silläkin uhalla, että se on virhe. Ihanne yhteiskunnassani virheistä ei rankaista vaan niistä opitaan. En elä vielä tässä yhteiskunnassa, siksi lähdin mukaan politiikkaan.

Lue lisää Dooriksen 3/2008 sivulta 11.

 

UNELMAT KÄYVÄT TOTEEN

Pitkäaikainen unelmani on täyttynyt. Koti luonnon keskellä auringon alla, jossa on aikaa ja rauhaa kirjoittaa, on nyt mitä totisinta totta. Olen vihdoin löytänyt kodin, jossa kirjat pysyvät kirjahyllyssä, eikä niitä tarvitse enää kuljettaa maasta toiseen.

Yritän nyt nauttia tästä ilman, että minun pitäisi olla tavoittelemassa mitään uutta unelmaa. Elämäni tämänhetkisen oppitunnin aiheena on tässä hetkessä elämisen taito. Omien unelmieni sijaan keskityn nyt rukoilemaan, että kaikkien ihmisten Jumalasta lähtöisin olevat unelmat toteutuisivat. Jaettu ilo on tunnetusti kaksinkertainen.

Lue lisää Näkyvän Naisen 5/2008 sivulta 11.

 

TIMANTINKIRKAS TUHKIMO

Kansansatujen systemaattinen kerääminen ja tutkimus saivat alkunsa 1800-luvulla, kun saksalaiset Jacob ja Wilhelm Grimm julkaisivat kansansatujen kokoelmansa. Tunnettujen kirjailijoiden kirjoittamat taidesadut poikkeavat kansansaduista monin tavoin, vaikka taidesatujen pohja onkin usein kansanperinteessä. Satuja ovat kertoneet myös kaikenikäiset lapset. Lasten kertomissa saduissa mielikuvitus lentää usein vilkkaammin ja monisäikeisemmin kuin perinteisissä aikuisten saduissa. Aikuisten satuja ovat tutkineet muun muassa Antti Aarne ja Vladimir Propp. Proppin satututkimuksista johdettuja teorioita on käytetty myös sosiologisen tutkimuksen apuvälineenä nyky-yhteiskunnan rakenteiden ja käytäntöjen tulkitsemiseen.

Analysoin tässä artikkelissa vapaasti Tuhkimo-sadun kristillisestä näkökulmasta. Lue koko artikkeli saduista ja uskon tärkeydestä Näkyvän Naisen 3/2009 sivulta 10.

 

NAISJOHTAJUUS

Lue ajatuksiani muun muassa naisjohtajuudesta ensimmäisestä Dooris-lehdestä sivulta 30.

 

PYHIINVAELLUS

Lue ajatuksiani pyhiinvaelluksesta Näkyvän Naisen 2/2009 sivulta 8.

 

RAKKAUS

Lue vielä juttujani rakkaudesta täältä.

 

COCO KIRJA

Tutustu myös kirjablogiini, joka sisältää pääasiassa kirja-arvosteluja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: